De dag voorafgaand aan de Wereldconferentie in AustraliŽ hield de gastclub, de "Pyrenean Mountain Dog Club of Victoria Inc.", haar 26ste Kampioensclubmatch in het K.C.C. Park te Skye. Ingeschreven waren 60 honden, 26 reuen en 34 teven en een behoorlijk aantal veteranen voor de aparte veteranenparade. De ingeschreven honden waren niet alleen afkomstig uit Victoria, maar ook uit South Australia en New South Wales. Als keurmeesters waren uitgenodigd: dhr. Terry Munro voor de reuen en dhr. Ian Spencer-Brown voor de teven, beide heren zijn afkomstig uit Groo-BrittaniŽ. Voor alle overige, speciale keuringen ambteerde dhr. Tony Syme uit AustraliŽ en dat waren er nog al wat. Zoals bijv. het voorbrengen door overzeese bezoekers van een voor hen onbekende hond (welke gewonnen werd door Claire Chaplin), maar ook de koppelklas, de nakomelingenklassen enz. Er was een enorme prijzentafel. Ik zal me beperken tot het geven van de belangrijkste uitslagen. Het CC werd gewonnen door Am.Ch. Tip'N'Chips Maximum Appeal, Imp.USA, (Am.Ch. Tip'N'Chips My Pleasure x Am.Ch. Tip'N'Chips National Velvet) van Paul & Catherina Murray. Het RCC was voor Ch. Darmour Phantom of Opera (Ch. Darmour Prince Pavarotti x Darmour Ellsas Angle) van f/e Paul & Catherina Murray.

Bij de teven werd het CC gewonnen door Ch. Cyrus Morning Glory van de Winterbourne Kennels. Zij werd gefokt door Antonio and Elisabeth Sergi uit South Australia en op 31-10-1998 geboren uit de combinatie Ch. Cadiz Ali Sahib x Ch. Syrus Delightful Chantel. Zij werd tevens tot BOB gekozen. Het RCC ging naar Ch. Darmour Dream Dancer (Ch. Darmour Prince Pavarotti x Darmour Angelique) van f/e Paul & Catherina Murray.

Deze dag werd afgesloten met een heel gezellig diner in het Bear House Restaurant, waar door veel personen, die grotendeels ook aan de Wereldconferentie zouden deelnemen, werd aangezeten.

Aangezien de Wereldconferentie door bepaalde personen, laat ik voorzichtig zeggen, "ietwat omstreden" genoemd wordt, zal ik er hier niet ver over uitweiden. Een van de agendapunten was te komen tot een oprichting van een "World Committee"; zover kwam het niet, wel kwam het, na enige discussie, tot een "Pyrenean World Conference Steering Committee". Een voorzitter werd ter plekke niet gekozen en de taken werden niet duidelijk omschreven. Een ander agendapunt was het mogelijk komen tot ťťn Wereldstandaard. Dr. Robert Brown (USA), Keith Savage (GB) en Eddy Van Eck (AUS) spraken voornamelijk over de door in hun land gehanteerde standaarden en de mogelijkheden c.q. moeilijkhden om deze standaarden door de betreffende Kennelclubs te laten wijzigen. Erg jammer dat er geen spreker was uitgenodigd die iets over de FCI standaard kon zeggen. Mocht u verder geÔnteresseerd zijn, dan  kunt u contact met me opnemen. Toch ook jammer dat er buiten mijn persoon en Heino van den Berg geen deelnemers uit Europa, met uitzondering van Groot-BritanniŽ, aanwezig waren. Het waren overigens heel plezierige dagen, en oude vrienden en bekenden troffen elkaar en nieuwe vrienden en bekenden werden gemaakt. De organiserende vereniging had zeker zijn best gedaan om het een en ander plezierig te laten verlopen.

 

Terug